Figyelem! Már kezdő vállalkozás is kaphat olcsó hitelt!

2014.06.23.

Újabb módosítások jönnek a Növekedési Hitelprogram feltételrendszerében. Június elejétől módosulnak a jogosultságra való szabályok, és akár kezdő vállalkozások is finanszírozhatóvá válnak a program keretében.

Június 30-án lépnek életbe a Növekedési Hitelprogram módosított szabályai, melyek tovább lazítanak a jogosultság feltételein. Eddig csak a 2014 február 28-a után alapított vállalkozások igényelhették a kedvezményes, 2,5 százalékos kamatozású kölcsönt, a jövő héttől azonban már induló vállalkozások, illetve az igazolványukat csak most kiváltó őstermelők is jelentkezhetnek a programba.

Továbbra is érvényben marad ugyanakkor, hogy a hitelfelvételt követő két évben a vállalkozás tulajdonosi szerkezetnek 50 százalékban változatlannak kell maradnia, a futamidő lejártáig a nem KKV vagy nem magánszemély tulajdonosok maximum 25 százalékos részesedést érhetnek el.

Hitelt, de milyet?

Kérjük válasszon hitelcélt: Kérjük válassza ki a hitel fedezetét:
Kérjük válassza ki a hitel összegét ( millió Ft között):
millió Ft millió Ft
A választott hitel összege: 0 Ft
kalkulálok »

Nem szabad azonban megfeledkezni arról, hogy a mostani könnyítés csak a jogosultságra, nem pedig a hitelképességre vonatkozik! A hitelbírálat továbbra is a bankokra van bízva, így az induló vállalkozások csak akkor számíthatnak pozitív elbírálásra, ha valóban piacképes tervekkel, és megfelelő biztosítékokkal rendelkeznek.

Az NHP keretében forgóeszközhitelt, beruházási hitelt lehet felvenni, de uniós támogatás előfinanszírozására, korábbi hitel kiváltására is nyílik lehetőség.

Nem hitelképes vállalkozásoknak is jöhet segítség

Azok is számíthatnak segítségre, akik hitelminősítésük alapján már a kisebb összegű kölcsönökre sem jogosultak, ugyanakkor jó, megbízható vevőkörrel rendelkeznek. Június 30-tól ugyanis faktoringra is felhasználható az NHP-hitel, amivel áthidalhatók a hosszú fizetési határidőkből eredő nehézségek. A faktoring lényege, hogy a bank megvásárolja vállalkozásunk kinnlevőségeit, amivel átszállnak rá az adóssal szemben fennálló jogok. A cégünk ugyan így valamivel kevesebb pénzhez jut, mintha kivárnánk a pár hónapot a partner fizetéséig, ugyanakkor lehetőség nyílik tevékenységünk további finanszírozására, újabb megrendelések befogadására.

Címkék:  NHP,fakoring,kezdő vállalkozás  

További cikkeink a témában

5 érv a folyószámlahitel mellett

  • Szabadon felhasználható A folyószámlahitelhez nem szükséges külön hitelcélt megadni, a hitelkeret összege bármilyen célra felhasználható, így akár váratlan kiadások fedezésére is szolgálhat.

  • Nincs szükség tárgyi fedezetreA folyószámlahitelek mögött jellemzően nincs ingatlan vagy egyéb tárgyi fedezet. A visszafizetés garanciájaként a számlaforgalmat, az árbevételt, a cégtulajdonos magánszemély által vállalt készfizető kezességét veszik figyelembe.

  • Kamatfizetés csak a lehívott összeg utánA folyószámlahitel kamatát csak a ténylegesen lehívott, kihasznált keret után kell megfizetni, az igénybevétel időtartama alatt.

  • Segíti a cashflow-menedzsmentetA bank által folyósított összeg a cég napi szintű cashflow-menedzsmentjét segíti, hiszen a vállalkozásoknak általában a költségeiket hamarabb kell megfizetniük, mint ahogy bevételük a számlájukra megérkezne.

  • Egyszerűen törleszthető, újrahasználhatóA számlára érkező jóváírások automatikusan csökkentik a lehívott hitel nagyságát. A visszafizetett összeget pedig újra fel lehet használni (rulírozó hitel).

Banki kisokos KKV-knak

Töltse le az ingyenes
eBookot!

letöltöm »

hírlevél feliratkozás

elküld »

facebook oldalunk

Kérdezzen minket!

kérdezek »